AYOLLAR (WOMEN’S LANGUAGE) NUTQINING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Nazarova, Gulbaahor (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2024)
Ma’lumki, tilshunoslik sohasida til va muloqot vositalarini hamda undagi oʻzgarishlarni tadqiq etishga qiziqish bir necha asrlar davomida mavjud boʻlib, ushbu sohada bir qator salmoqli tadqiqotlarni va ular asoslagan natijalarni koʻrish mumkin. Ushbu tadqiqotlar kundalik hayotimizning nutq va muloqot jarayonida tildan foydalanishdagi gender farqning ta’sirini, til va gender faqrning ta’sir munosabatini oʻrganish jarayonida erkak va ayol nutqi oʻrtasida lugʻat, ohang, sintaktik tuzilish va soʻzlashuv uslubida farqlanishi dalillangan.