KATTA GURUH BOLALARINI TABIAT BILAN TANISHTIRISHDA XALQ OG‘ZAKI IJODI NAMUNALARINING AHAMIYATI - Hamroyeva, Nafisa (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2024)
Bolalar adabiyoti — bolalar va oʻsmirlar uchun yaratilgan badiiy, ilmiy, ilmiyommabop va publitsistik asarlar majmuidir. Bularning asosiy qismini badiiy asarlar tashkil etadi. Maqolada badiiy adabiyotning ildizi bo‘lmish xalq og‘zaki ijodining bolalarni tabiat bilan tanishtirishdagi ahamiyati haqida so‘z boradi.