СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ БАЗОВЫХ КОМПЕТЕНЦИЙ УЧАЩИХСЯ НА УРОКАХ ЧТЕНИЯ И РОДНОГО ЯЗЫКА - Husenova, Aziza (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2024)
Maqolada ona tili va o'qish savodxonligi darslarida o'quvchilarning tayanch kompetensiyasini takomillashtirish xususidagi fikrlar bayon etilgan. Boshlang‘ich sinf ona tili va o‘qish darslarining asosiy vazifasi o‘quvchilarni o‘quv faoliyatiga tayyorlash, oʻzaro muloqotga kirisha oladigan, o‘z fikrini har qanday sharoitda bayon eta oladigan, boshqalarga tushunarli tarzda yetkaza olish koʻnikmasini rivojlantirish, barkamol shaxsni tarbiyalashdan iborat.