O‘ZBEKISTONNING CHO‘L-VOHA HUDUDLARI VA ULARNING IQTISODIY GEOGRAFIK O‘RGANILISHI MASALALARI - Abdulla, Qodirov (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2024)
Respublikamiz hududining yetmish foizdan ortiqroq maydoni cho‘l va chalacho‘llar zonasiga to‘g‘ri keladi.Ushbu hududlar mamlakat xalq xo‘jaligining tarkib topishida o‘ziga xos ahamiyat kasb etib kelgan. Shuning uchun ham bu hududlarni xalq xo‘jaligining turli sohalarini rivojlantirish maqsadlarida keng qamrovli tadqiq etishga katta e’tibor qaratilgan. Ana shunday tadqiqotlar sirasiga geografik xususan,iqtisodiy geografik tadqiqotlarni ham kiritish mumkin.