BOSHLANGʻICH SINF TABIATSHUNOSLIK DARSLARIDA TABIATDA “SUV” MAVZUSINI O‘TISH - ALIMOVA, Luiza (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Maqolada boshlangʻich sinf tabiatshunoslik darslarida oʻtiladigan “Suv hayot manbai” (2- sinf) “Yer usti va yer osti suvlari”, “Suv hayot manbai” (3-sinf), Suv havzalari (4- sinf) mavzularini oʻtish metodlari, hamda boshlangʼich sinf oʼqituvchilari foydalanishi uchun qimmatli ilmiy nazariy materiallar keltirilgan. Shuningdek, boshlangʻich sinf oʻquvchilarini ilmiy dunyoqarashini shakllantirishda oʻz oʻlkasi suv havzalarini oʻrganish va suvni muhofaza qilish muhim oʻrin tutishi haqida maʼlumotlar berilgan.