PYTHONNING TKINTER KUTUBXONASI VA UNING IMKONIYATLARI - Шафиев, Турсун (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2022)
Pyhton dasturlash tili boshlovchilar va o’rganuvchilar uchun juda sodda dasturlash tili bo’lib, budasturlash tilida ishlash va o’rganish juda oson. Python dasturlash tili sun’iy intellekt sohasida ham, boshqadasturlash tillariga nisbatan keng imkoniyatga ega. Bu dasturlash tili yordamida amaliy dasturlar, ob’yekt,o’yinlar, web ilovalar, ma’lumotlar bazasi ustida amallar va telegram bot yaratish imkoniyatlari mavjud. Python dasturlash tilining bir qancha versiyalari mavjud bo’lib, bu versiyalar istalganoperatsiontizimga o’rnatib va foydalanish imkoniyati mavjud. Python dasturlash tilini o’rnatish va yangi versiyalarinibilib borish uchunhttps://python.orgveb saytiga kirib bilib olish mumkin. Python dasturlash tilidanfoydalanish uchun bugungi kunda pythonning standart IDLE(Python 3.10 64-bit);pycharm;sublime textdasturlari bor.