ИККИТА БУЗИЛИШ ЧИЗИҒИГА ЭГА БЎЛГАН КВАЗИЧИЗИҚЛИ АРАЛАШ ТИПДАГИ ТЕНГЛАМА УЧУН ЧЕГАРАВИЙ МАСАЛА - Rasulov, Rasulov Xaydar Raupovich (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2024)
Иккинчи тартибли иккита бузилиш чизиғига эга бўлган аралаш типдаги хусусий ҳосилали дифференциал тенгламаларнинг амалий аҳамияти кенг бўлиб, бир қатор механик, физик, биологик, кимёвий ва иқтисодий масалаларни математик моделлари аралаш типга тегишли тенгламалар орқали ифодаланади.