TEACHING THE SUBJECT OF DRAFTING POLYHEDRA AND THEIR SIMPLE SECTIONS USING INTERACTIVE METHODS - Rashidov, Anvarjon (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Ta’limda pedagogik texnologiyalarning asosiy maqsadi o’qitish tizimida o’quvchini dars jarayonining markaziga olib chiqish, o’quvchilarni o’quv materiallarini shunchaki yod olishlaridan, avtomatik tarzda takrorlashlaridan uzoqlashtirib, mustaqil va ijodiy faoliyatini rivojlantirish, darsning faol ishtirokchisiga aylantirishdir. Shundagina o’quvchilar muhim hayotiy yutuq va muammolar, o’tiladigan mavzularning amaliyotga tatbiqi bo’yicha o’z fikriga ega bo’ladi, o’z nuqtai nazarini asoslab bera oladi. Ushbu maqolada umumta’lim maktablarining Matematika kursidan ma’lum bo’lgan “Ko’pyoqlar va ularning sodda kesimlarini yasash” mavzusini o’qitish bo’yicha ayrim mulohazalar keltiriladi va uslubiy ko’rsatmalar beriladi.