Buxoro viloyati sutemizuvchilarining tur tarkibi va soni - Turayev, Muxtor (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2022)
Mazkur maqolada Xorazm viloyati daraxlarida Cytospora avlodiga mansub parazit zamburug`lrni tarqalishi keltirilgan. Bunda ularni tarqalishiga olib keluvchi omillar va daraxt turlari tahlil qilingan. Viloyat sharoitida keng tarqalgan daraxtlar kasallik bilan zararlanishi bo`yicha baholangan.