ZIYORAT TURISTIK TERMINLAR O`ZLASHUVINING INTRALINGVISTIK OMILLARI VATARIXIY-ETIMOLOGIK MANBALARI - Вахидова, Фотима (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2022)
XIX asrning oxiri XX asrning boshlarida boshlarida tilshunos olimlar so`z o`zlashtirish omillarini ayri (nolisoniy va lisoniy) ko`rmasdan, yaxlit (ajratmagan) tarzda belgilaganlar, biroq davr o`tishi bilan tajribada so`z o`zlashtirishning nolisoniy va lisoniy omillari alohida-alohida e’tirof etildi. Darhaqiqat, so`z o`zlashtirish murakkab kompleksni tashkil etadigan ekstraling