maqola QUYOSH SUV CHUCHITGICHIDAN OLINGAN NATIJALAR: hcfgc - Ravshanov, Mustaqim (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2022)
Quyosh suv chuchitgichi qurilmasini yaratish uchun uni loyihalash zarur, shuning uchun suv kondensatini maksimal ishlab chiqarish uchun esa qurilma konstruksiyasi elementlarining o’lchamlarini radianal o’lchamda (optimal o’lchamda) bo’lishini talab qiladi. Bunday matematik hisoblashlarni olib borish uchun qurilma tomonidan quyosh akkumulyatsiyasi qilingan energiya hisobiga olgan holda olib borilgan.