Maqola Ortogonal funksiyalar va qo’pxadlar mavzusini o’qitishga doir metodik tavsiyalar: Ortogonal funksiyalar va qo’pxadlar mavzusini o’qitishga doir metodik tavsiyalar - Абдужобборов, Алишер (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2022)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalari Matematika ta’lim yo’nalishida tahsil olayotgan bakalavr va magistrlar uchun «Funksional analiz» va «Matematik analizning tanlangan boblari» fanlarining muhim bo’limlaridan biri «Ortogonal funksiyalar va ko’phadlar» mavzusini o’qitishga oid ayrim metodik tavsiyalar berilgan. Qatorga yoyishni hisoblashning asosiy qoidalari bayon qilingan va ba’zi qoidalar isbotlari bilan keltirilgan. Mavzuni oson o’zlashtirish imkonini beruvchi bir qator interfaol usullar va ularning qo’llanilishi haqida fikr-mulohazalar yuritilgan. Asosiy qoidalar yordamida yechiladigan misollardan namunalar taqdim qilingan.