Ўзбекистонда ахборот хавфсизлиги - Xujayev, Sulaymon (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2022)
Ҳар қандай давлатнинг ахборот ресурслари унинг иқтисодий ва ҳарбий салоҳиятини белгиловчи омиллардан бири ҳисобланади. Ўзбекистонда ахборотни муҳофаза қилиш далат тизиминининг вазифаларини ўрганиш, Олий таълим муассасалари талабаларига ахборот хавфсизлиги ва ахборотларни ҳимоя қилиш соҳасидаги халқаро тажриба, ахборотларни ҳимоя қилишнинг усул ва воситалари билан таништириш, ахборот хавфсизлигининг объектлари, таҳдидлар ва уларнинг манбалари, ахборотларни муҳофаза қилишнинг ташкилий чора-тадбирлари, ахборотларни чиқиб кетиш каналлари ва уларни олдини олиш йўллари ҳақидаги назарий билимларни чуқурлаштиришдан иборат.