“ЁҒ-МОЙ ” корхоналари ахборот мониторинг тизимининг билимлар базасини фрейм модели орқали қуриш - Eshankulov, Xamza (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Ушбу мақолада ёғ-мой корхоналарининг ахборот мониторинг тизими дастурлар мажмуи қарор қабул қилиш модулининг билимлар базаси қурилади. Билимлар базаси қуришда билимларнинг тасвирлашни фрейм моделидан фойдаланилди. Фрейм модели объектларнинг концептуал ифодалаш учун математик аппарат ҳисобланади. Фрейм модели орқали тасвирланган билимлар механизмини амалга ошириш учун объектга йўналтирилга н дастурлаштириш c# фойдаланилди